Det var så sant

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Blivit på smällen och gillat läget med stigande förtjusning kanske?

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Kan inte tänka mig att jag gav några?

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nä, fast Joakim blev morbror i oktober!

4. Dog någon som stod dig nära?
Inte vad jag vet, och inte hittills.

5. Vilka länder besökte du?
Har hållt mig på mattan. Danmark och Skottland är det enda.

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Bättre ekonomiska förutsättningar (I wish - hej föräldrapenningsbasbelopp). Annars ingenting, jag har allt!

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
Kräftskivan var guld av flera anledningar. Men va det var för datum? Eh. Men för att vara blödig och småtöntig - ultraljudet den 12 december var helt jävla fantastiskt.

8. Vad var din största framgång 2007?
Överlevt skolan, jobb och det svenska klimatet. Att slarva till en liten skrutt som för tillfället är på jäsning bör ju räknas som en bedrift också. Ja, det ska ältas, för ja, det är stort som fan.

9. Största misstaget?
Att inte njuta tillräckligt av vad jag inte visste var min sista öl på en uteservering i Helsingborg i augusti. Gode jävla gud, ÖL! Åh.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, det tror jag inte. Inte mer än de kroniska skavankerna som skvalpar där i bakgrunden och som för tilfället inte gör speciellt mycket väsen av sig.

11. Bästa köpet?
Min ljusstake. Joakim tror att den ska ner i en låda nu efter jul. HAHAHAHAHA!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Falafel och kvalitetsföda samt de där svarta hålen som slukar de pengar du inte vet vart de tagit vägen.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Joakim är och förblir gurkan på min macka. Pyttebebisen tilika Joakims syskonbarn Hugo är också en ständig källa till insikt om vad som egentligen betyder något.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Jag tänker slänga in något oväntat.
Moneybrother, Monster, Wilco... alltså. Jag har blivit så musikkonservativ på gamla dar. Kan inte songdroppa, kan däremot erkänna att skivköpen är få. Anna Järvinen och Jamie T snurrade lite i julhelgen till min fars förtvivlan.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer förvirrad, men hejdlöst lycklig. Kanske skulle visa det oftare också, bara.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag skulle ägnat mina vänner och min familj mer uppmärksamhet.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Gnällt.

18. Hur tillbringade du julen?
Med familj ett, min egen, och familj två, Joakims. Ljuvligt.

19. Blev du kär i år?
Jag är sedan över fem år hejdlöst vansinnesförälskad.

20. Hur många one night stands?
Nä, det blir inga på den posten heller.

21. Favoritprogram på TV?
Oh! Var ska pinsamma listan börja? Kan ju säga nyheter och samhällsprogram och vara ärlig, men tomma produktioner som Grey's, Desperata hemmafruarna, gamla Vänneravsnitt och inte att förglömma svts storsatsning Andra avenyn har fyllt sin funktion.

23. Bästa boken du läste i år?
Fan, jag har bara läst sådant som jag blivit tvingad till. Kurslitteratur och klassiker men med Malmö högskolas tvång neddränkta. Synd. Jag som gillar Strindberg.

24. Största musikaliska upptäckten?
Jag vette fan. Helvete, varför kan jag inte?

25. Något du önskade dig och fick?
Nej. Eller ja. Jag vet inte, jag är bara nöjd.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Tror inte det. Jo! En vit jul.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Vet inte?

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej. Egentligen inte. Jo, vädret då, men vad fan.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Fattig som fan, och nykter sedan augusti. Jag har inte haft en så lång sammanhängande period av totalt torka sedan sjunde klass tror jag. Öl? Öl...

31. Vad fick dig att må bra?
Joakim, och alla andra runt omkring. De där små glimtarna av insikt, att det finns människor som bryr sig. Vegomässan, Astrid och Aporna, Arimans i Lund...

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Anders Wendin. Good god!


33. Vem saknade du?
Ja, vad fan...

34. De bästa nya människorna du träffade?
Klassen fungerar bättre, de är okej bitvis och guld stundtals. Mer tid med Jenny och Tompa har också varit guld. Annars har det nog lunkat på.

Living with Betty

Härliga jullov! Fri från skolan sedan i onsdags, fattig som en kyrkråtta tack vara csn, men med en rik sambo (som fick flera tusen i julbonus av jobbet!) och familjer med julsinne. Sweet!

Nyår är osäkert nu - kanske landar vi med er i Helsingborg trots allt. Vi får se hur det blir.

Sista klapparna fixade, obligatorisk Arimanfika avklarad, hutter och mutter över skånskt julväder. Men vad fan, man är väl van vid det här laget. Har ni snö?

Lilla Hugo fick rs-viruset och blev inlagd. Men tjoho, de är hemma igen idag! Stackars liten, och stackars mamman och pappan. Sondmatning är ingen hit.

Annars sparkar det här, fräckt som fan, tror tjejen gillar musik och sena nätter. Två kilo upp sen inskrivningen i vecka tolv, kan väl vara godtagbart eftersom jag är i vecka 20 nu. Att passera 60-strecket var inte så traumatiskt som jag målat upp. Vänta bara säger de, och jag nickar och bävar. Nå, den tiden, den sorgen.

Annars? God jul på er alla! Nu väntar köksbestyr, julbak och fishy tofu och allehanda andra vegetariska rätter. Umgänge med syster, skottsk boyfriend, broder och Tjocksmock väntar senare - POKERbattle! Tjoho!

Och Sunes Jul är precis så vansinnigt bra som vi minns det. Hurra, hurra, hurra!

...eller ho, ho, ho?

Jag glömde: det här är ren och skär nostalgisk glädje:
http://www.youtube.com/watch?v=bKCoBt43HWE

(jag vet inte hur man lägger in youtubevideor. Jag fattar inte)

perfekt.

Ultraljudet gick jättefint, det har varit en lång orolig väntan och man målar lätt upp skräckscenarier. Men det gick fint, och det var helt otroligt! jag tror det är en liten tjej men vi tog inte reda på könet. Vig som satan och helt perfekt utifrån vad som gick att se. Härligt att Joakim fick uppleva också, och skönt att kunna andas ut lite. Firade med planka från kvarterskrogen, somnade som en stock däst i soffan och missade därför Bonde söker fru.

Mysigt även att inreda ny kyl/frys, att rensa och slänga, fixa de sista julklapparna (så gott som) och oroa sig lite inför skolan imorgon.

Härligt! Vi mår bra, allihopa, just precis nu är allting perfekt.


Astrid och aporna - jag älskar er!

Söndagslunk. Mindre angenämt humör, håller mig på min kant.

Helgen har annars varit fin. Idolfinal i fredags med den totalt färglösa blödiga tuttbruden som vinnare. Suck, svenska folket, suck. Säger jag.  Men det är ju allmänt känt att ni inte har någon smak. Jag menar, varför söljer Carola en enda skiva till exempel? Varför ryser ni inte av obehag? Bra tuta men mardrömslik i hela sin uppenbarelse. Jag hatar religiösa fantatiker och tackande tacksamma. Vad fan, vi kommer ingen stans här i världen med tacksamhet och idel förnöjsamhet över sakernas tillstånd. Det är tacksamma våp som stjälper den. Ifrågaätt och var obekväm för fan. Åh... ja.

Lördagen var härlig, härlig, härlig! Vegetarisk julmässa på Chokladfabriken i Malmö. Sällskap Tomas och Jenny. Fantastiskt! Massor av människor med hjärta och hjärna på rätta stället. Bjudmat, föredrag, receptutdelning och bokförsäljning... Ah! Känslan av att trängas med likasinnade, engagerade tänkande människor... En boost som heter duga! Köpte vegansk ölkorv (!) att ge till min pappa i julklapp. Tyvärr köpte jag tre, och provsmakade en. Det smakade apa. Surprise, surprise... Men annan bjudmat var fantastisk. Har börjar planera vårt icke animaliska bidrag till krängarhelgen. Köpte även bok om vegetarisk barnmat med recept, näringslära och bra att tänka-på. Rekommenderas! Fast nu minns jag inte vad den heter. Crap.

En efterföljande tur inom Astrid och Aporna gjorde att gråten nära låg på lur för en hormonstinn tjockis. Alltså: en hel jälva affär med bara vegetariska, ekologiska och Fair Trademärkta varor! Det är inte ofta jag är där, men så fort man kommer in genom dörren sprider sig en lycklig känsla i kroppen. Det finns hopp om mänskligheten, det finns inte bara idioter i den här ruttna världen. Frysdisk efter frysdisk, fylld med alternativa produkter. Vissa väl köttrogna utseendemässigt, men andra att rekommendera. Smörgåspålägg, hundra tesorter, flingor, mjöl, ris, sojaprotein i trehundra versioner... Godis, chips, mjölksubstitut... åh! Lycka! Har ni möjlighet - åk dit!

Varför har jag huvudvärk? Jag har aldrig haft huvudvärk i hela mitt liv.

Ryck upp sig, återgå till målande av köksluckor, kvinna! Ja, jag ska.

Glad andra advent!

My name is Luka

Impulsiv valross fick för sig att kika efter hur golvet under golvet såg ut. Joakim på jobbet, kamrat anna med dåligt inflytande vid sin sida. Sagt och gjort, bända, bräcka, bort med vansinneslaminat från nittisex.

image234

image236

image235

image237

image238

image239

Nå? Snacka om att jag är stolt över mitt projekt! Tjoho! Nästa grej blir luckorna och kakel. Budgetrenovering is the shit!

RSS 2.0