Är du fortfarande arg?

image161

Dessa nätter... Sällan så produktiv som efter elva, men faktum är att jag skall med tåget till Malmö 06.45. Efter literaturseminariet från helvetet skall jag och den fina biten av svensktårtan termin fyra öla så att det står härliga till.
Fortfarande inte klar med min obligatoriska föredragsdel som "sker sittandes". Fast, okej, som vanligt har jag för mycket snarare än för lite.

Helgen närmar sig, ny kurs påbörjas fredag morgon. Skönt att veta att det finns guldkorn i den solkiga svensklärarsoppan - jag längar efter torsdagsölen! Skål!

Good morning

image158

De tidiga morgnarna på Landskrona station.

image159


Det vänder, det vänder!



 


...and the cheese fell down

Liksom min mor har jag aldrig kontanter på mig. Får jag tag på en sedel går den som upp i rök innan jag hinner blinka. Betala med en hundralapp och se växeln rinna mellan fingrarna. Då är kort ett bättre alternativ. Dessvärre finns det ett flertal näringsidkare som söker göra profit på detta. De tar både en och två, ibland tre kronor för besväret. Skäms!

Sicket i-landsproblem.

Spelar för övrigt i ett trevligt pokerrum. Det är nästan så att jag inte vill gå därifrån. Jag inser också att det är själva idén. Win some, loose plenty.

Jag somnade i söderläge, vaknade drygt en timme senare. Resultatet är en i ansiktet ilsket röd nyans snarare hemmahörande på en augustitillställning med mina likar än i en yrvaken marstäppa. Nå, solen värmer ljuvligt och livslusten återvänder.

Helgen! Wii-spelande! Riktigt roligt! En önskan om materiell tillökning, lightfrälst i virituell bowling. En publik ursäkt till blandningen Ozzy för nossmällen kan vara på sin plats. Tur att han tog det på rätt rätt. Jag regerade, dessutom. Eller vad säger Andreas om saken? Jag underskattades, hånades för broccoliarmar och det var nog någonting med brysselkål också? Men jag visade grabbarna var skåpet skulle stå! Ha! Revansch snart?

image160

... och jag är inte, som man skulle kunna tro, den blonda tvåan, det är Joakim. Hn vägreade trumpet att spela ifall han inte fick vara långhårig. Jag är den hårt solbrända ettan. Såklart!

Jobb i sommar; nio veckor med start den 18:e juni. Känns kanon, nästan två veckors jobb i juni betyder att jag nog klarar hyran i juli. Att Joakim dessutom fått jobb är hurra, hurra, hurra! Liksom att Sophia och jag blir kollegor hela sommaren.

Köpte ett par vans på tradera för 150 spänn. Värt.

Solen, du gör mig så lycklig!

Nu ska jag... vad ska jag? Läsa kurslitteratur.

You should've come over

Det är en förbannad skitdag. Eller, rättare sagt, min utbildning, som jag betalar dyra pengar för, är skit och jag känner mig maktlös inför situationen.

Okej, nummer ett. Ej godkänd på uppsatsen. Fine, sånt händer, men när de som har språk som sjundeklassare får VG för att deras INNEHÅLL är bra får jag krupp. Vi hade inte med tillräckligt med referenser till kurslitteraturen utan hade för mycket egna åsikter. Hej, taxen i en liten ask. Men jävlar i min lilla låda, tänk och tyck inte så klarar du dig finfint = Malmö Högskolas motto.

Litteraturseminarium på samtlig kurs- och skönlitteratur på onsdag. Härligt, det är ju inte så att vi redan examinerat femtioelva av böckerna i uppsats och tenta? Jag grät på tåget, jag bölar nu, helvete vad jag inte orkar! JAG ORKAR INTE!

Jag gör inte det... jag hatar dessa dagar när luften är så jävla tung att andas, när allting arbetar för att förgöra mig.

Helvete.

Dessutom trodde jag att jag skulle hinna med stora hult i påsk. Lycka till.

Army of dreamers

 


Heart and soul

Fem i åtta ringde Joakims far och frågade ifall vi var vakna. Ja, såtillvida att jag lyckades ta mig från sängen och till hallen på fyra signaler. God morgon! Han hade även ett annat ärende skall tilläggas.

Solsken, vårvindar friska och eftermiddag i Helsingborg väntar. Sara och Camilla! Yey.

Alltså, det här ständiga planeringsbehovet... Jag tillbringar alldeles för mycket tid till att strukturera upp och organisera.... Morgondagen är praktik åtta till fyra, sedan kvällsföreläsning i Malmö fem till åtta. (Djävulens påfund). Att busskortet går ut i morgon är inte så hemskt bra. 890 kronor svider alltid till. Speciellt eftersom pengarna kommer först på fredag.

Eftersom det var länge sedan husmor rekommenderade så...

dröjer det ännu ett tag till. Bakade hemskt goda blåbärsmuffins med farinsocker. Rekommenderas och recepttipsas å det snaraste. Cafévarning på dem, speciellt dagen efter.

Lilla flugan med kamrater har för övrigt intagit våra 57 kvadrat. Jösses, de är verkligen överallt. Surrar hemtrevligt och klafsar med fekaliesmutsade ben och snablar i frukostmackan. Hurra, eller nåja. Ser det som ett vårtecken.

Vad vi har framför oss! Påsken närmar sig även om jag inte har påskledigt. Dock kommer jag att skaffa mig, lita på det. Och månaderna därpå! April, maj, juni, juli, augusti, september...  värme, solsken, växthuseffekt... Och jobb, men det är okej.

Första pris i ordskitartävlingen? Hurra!

Hurra och jubel är mina nya favoritord. Jubel utmärkt att kombinera med idiot, hurra i upprepning för förstärkt effekt.

image157

Eftersom jag absolut kommer att glömma tjocksmocks namnsdag i morgon så tillägnar jag här honom en äkta taxtårta! Hurra, hurra, hurra!


Such a little thing makes such a big difference

image152

Det är som att vakna ur en tre veckor lång dvala. Någorlunda utsövd och med något annat än bara oroliga fjärilar i magen sitter jag här med te och nätpoker. Nybadad och med sönderblekt hår, lyssnandes efter det oväder som utlovats.

Jag har haft tre veckors praktik. Toppar och dalar, gråt och jubel. Att tillbringa åtta timmar om dagen med hormonstinna fjortonåringar är en ständig kamp. Med sig själv, framför allt. Men även! Det har börjat bli riktigt, riktigt roligt!  Jag börjar hitta den där känslan jag förtvivlat sökt efter. En skön trygghet som är triggande och utmanande. Och ändå, så mycket jag har kvar att lära.

Förresten... Kära Malmö Högskola, kan Ni nu, när vi t4-studenter är inne på fjärde terminen, lägga in någonting mer än flum på agendan? Kan Ni försöka få in konflikthantering, röstträning och någorlunda relevant metodik? Samt ämneskunskap inom svenskspektrat. Det hade varit fantastiskt! Jag är nämligen förtvivlat trött på gruppexaminationer, skolådepyssel och den tröttsamma tvärvetenskapliga debatten. Tack så hemskt mycket på förhand.

Ja, vad i hela friden har annars hänt de närmsta veckorna? Min älskade mamma har fyllt femtio. Det blev en fantastisk fest med fyrtio ätande gäster fördelade på egentligen alldeles för få vardagsrumskvadrat. Hurra, hurra, hurra!

image154

En av pappans äldsta kamrater gratulerar mamman.

Varje gäst fick ett taxdesignat och individanpassat placeringskort. Finn vännen ovan!

image156

Jag har sökt bildkurser på distans i Umeå. Söker skaffa mig bildlärarkompetens parallellt med nuvarande studier. Allt för att jag alltid har så bråttom... Utbildningen är på halvfart vilket gör att det förmodligen fungerar. I Malmö får man nämligen, föga förvånande, ingen reell kompetens ifall man läser bild. Peppar, peppar bör man nog kläcka ur sig. Mina gymnasiebetyg suger nämligen, så förmodligen blir det inget av. Men hej, söka kan man ju!

Vårens första Stora Hult-besök avverkades igår. Ljuvligt! Men som det blåste! Inomhus återfanns döda möss, råttgnagda trasmattor och nedfallna speglar. Huset, vad har du hittat på i vinter egentligen? Ett första räfs i trädgården påbörjades också.

image153

Fick även reda på att mamman och pappan, då de så småningom säljer huset i Lund, skall vinterisolera Stora Hult! Jubel! Tanken på att kunna fira jul där... Fantastiskt! Fick också klartecken för att bygga lilla uteplatsen vid gäststugan. Vi ska byta fönster där till påsk, och måla...

Våren, kom med besked, NU!

Och annars...? Näe, jag vet inte. Joakim ska bli morbror i höst om allt går som det ska, det är fantastiskt jätteroligt.


93702-151

Kärlek till mamman och pappan för tålmodigt lyssnande och oändligt tålamod! Ni är guld, jag älskar er!

RSS 2.0