MMS

MMS

Snygglars?

image212

Vi tog en höstpromenad i söndags. Två timmar längs med havet, bort till Borstahusen och tillbaka hem.

image213

image214

image216

Nu kör vi favorit i repris. Ut och traska, köpa kanelbulleingredienser för växelmynten min mor så generöst gav mig igår. Fattiga dagar som dras upp på fötter i morgon.


Min mammas idolfavorit är... Knut! Alltså, hallå, Knut!? Knut ser ut som snygglars i ICAs reklam och dryper av slisk. Nehej.

Banankaviar

Dagens äckligaste:

image211

Kaviar - som i sig själv är skitäckligt - smaksatt med... BANAN! Hur jävla snuskig får man lov att vara innan någon rycker in? Man får inte kissa på offentlig plats, alltså borde inte heller banankaviar få säljas. Jag känner hur illamåendet kommer svallandes. Fy fan! Uäää! Punkt.

Idag öppnade HM upp portarna i den lilla staden Landskrona. Elva var det sagt, åtta började barnvagnsmaffian köa. Därefter kom resten av stadens akivitetslösa. Löftet om tvåhundra kronors presentkort till de hundra första spred sig. Kravaller, skrik och gråt och Taxen på behörigt avstånd. Iakta spektaklet var nog. Tolv var det fortfarande kö för att få komma in i butiken - trots att presentkorten tog slut efter tre minuter. Hoho. Får ta och glo i butiken en annan dag, tror jag.

Joakims föräldrar åker till Grekland idag. Sweet! För dem. Här regnar det.

Motivationen är noll, sömnen rubbad, aptiten likaså. Tag sig i kragen!


Brysselkål!

Eftersom jag inte kommer att ha råd att betala mina fettiga räkningar framöver får jag väl sluta upp med att telefonblogga. Utgifterna svävar ut en aning, sedan över och iväg men vad tusan...

Ja, Joakim, vad tusan? Jag kommer snart hem, och då lägger jag mig tillrätta på ditt bröst och vi pratar och resonerar, funderar och klokar oss och saker och ting blir bra, sedan bättre, eventuellt bäst. Framiden, framtiden, hej på dig.

Eftersom väggarna långsamt närmade sig och jag tröttnade på att kräla runt på parketten i ångestfyllt gråtskratt bestämde jag mig för att åka till Lund. Som alltid blir saker och ting bättre i samma stund som tåget rullar in restid plus en tio eller tjugofem förseningsminuter senare. Jag säger Lund i mitt hjärta och menar det. Trots att staden gett mig utslätad snobbskånska tacksam att göra narr av (hej skolkamrater från Sjöbo, Skurup och Malmoe, jag vet nog!) Nu fick jag träffa både pappan, mamman och brodern, jag fick en kopp te och en bit morotskaka och jag fick se nya lägenheten från gården. Fantastiskt fin!

Anna är i Uppsala, och jag är lycklig för hennes skull, hon är guld och tröst och klokskap och det kan behövas ibland, inte sant?

Nä, det blir inget eldande i vinter, besiktning underkänd och vi måste glidspackla rökgångarna och montera takstege vilket innebär en kostnad på i runda slängar 20 000. Nån måtta får det vara, de pengarna finns inte nu. Istället väntar vi tills i vår och kirrar biffen i samma veva som vi renoverar köket. Blockljus är ju inte fy skam det heller. Eh.

Så ska man till Umeå. Bra blir det kanske, orkar gör jag inte, men tröttskapet får fäktas hädan. Jag har inte tid att vara trött.

För övrigt tänker, drömmer och trånar jag efter brysselkål. Jag vet att det säkerligen finns något medicinskt epitet lämpligt för detta, men hjälpa det kan jag inte. Brysselkål! Åh! BRYSSELKÅL! Jag svettas generat bara vid tanken. Brysselkål... Oh!

                                             image209

I helgen kommer jag att traska runt i klackeskor. Märk väl: jag använder absolut inte sådant, har aldrig gjort och var bestämd över att aldrig göra. men när klänningen var bestämd, och de där förbannade skorna flirtade med mig först från en butikshylla och senare en annan så var saken gjord. Så, klick, klack, klick, klack. Vilken dam det blivit av mig då.

Det är tjoho till mycket i dessa dagar. Ny värstingdator bestämde jag%

DSC00942.JPG
Det är tjoho till mycket i dessa dagar. Ny värstingdator bestämde jag mig för att unna mig efter fjorton veckor av arbete. Terminen har börjat, jag har hunnit med aningen för många öl med gamla och nygamla bekantskaper. Igår höll föreläsaren oss sällskap någon timme på stamkrogen. Vi ölade, han gjorde det samma men adderade även några whisky. Om en vecka får vi internet hemma! Och just i detta nu är jag på väg till helsingborg för att försöka finna klänning och skor till sextioårskalaset på lördag. På söndag - flyg till umeå. Fredag blir nog inte tingsek - jag orkar inte. Solsken, sval vind och visserligen förnimmelse av vad som komma skall men ändå - ett lugn. I morgon bitti kommer sotaren! Vuxenpoäng? Högfärd? Stolthet och förnöjsamhet över att saker och ting går mig i händerna. Tjoho!

RSS 2.0