Astrid och aporna - jag älskar er!

Söndagslunk. Mindre angenämt humör, håller mig på min kant.

Helgen har annars varit fin. Idolfinal i fredags med den totalt färglösa blödiga tuttbruden som vinnare. Suck, svenska folket, suck. Säger jag.  Men det är ju allmänt känt att ni inte har någon smak. Jag menar, varför söljer Carola en enda skiva till exempel? Varför ryser ni inte av obehag? Bra tuta men mardrömslik i hela sin uppenbarelse. Jag hatar religiösa fantatiker och tackande tacksamma. Vad fan, vi kommer ingen stans här i världen med tacksamhet och idel förnöjsamhet över sakernas tillstånd. Det är tacksamma våp som stjälper den. Ifrågaätt och var obekväm för fan. Åh... ja.

Lördagen var härlig, härlig, härlig! Vegetarisk julmässa på Chokladfabriken i Malmö. Sällskap Tomas och Jenny. Fantastiskt! Massor av människor med hjärta och hjärna på rätta stället. Bjudmat, föredrag, receptutdelning och bokförsäljning... Ah! Känslan av att trängas med likasinnade, engagerade tänkande människor... En boost som heter duga! Köpte vegansk ölkorv (!) att ge till min pappa i julklapp. Tyvärr köpte jag tre, och provsmakade en. Det smakade apa. Surprise, surprise... Men annan bjudmat var fantastisk. Har börjar planera vårt icke animaliska bidrag till krängarhelgen. Köpte även bok om vegetarisk barnmat med recept, näringslära och bra att tänka-på. Rekommenderas! Fast nu minns jag inte vad den heter. Crap.

En efterföljande tur inom Astrid och Aporna gjorde att gråten nära låg på lur för en hormonstinn tjockis. Alltså: en hel jälva affär med bara vegetariska, ekologiska och Fair Trademärkta varor! Det är inte ofta jag är där, men så fort man kommer in genom dörren sprider sig en lycklig känsla i kroppen. Det finns hopp om mänskligheten, det finns inte bara idioter i den här ruttna världen. Frysdisk efter frysdisk, fylld med alternativa produkter. Vissa väl köttrogna utseendemässigt, men andra att rekommendera. Smörgåspålägg, hundra tesorter, flingor, mjöl, ris, sojaprotein i trehundra versioner... Godis, chips, mjölksubstitut... åh! Lycka! Har ni möjlighet - åk dit!

Varför har jag huvudvärk? Jag har aldrig haft huvudvärk i hela mitt liv.

Ryck upp sig, återgå till målande av köksluckor, kvinna! Ja, jag ska.

Glad andra advent!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0